Fodbad test 2019

1684
fodbad med massage

Der er efterhånden ikke mangel på diverse wellness maskiner til hjemmet. Med alt fra aromaterapi til massagestole, så kan man efterhånden hurtigt få omdannet parcelhuset til et 4-stjernet resort. Men én af disse maskiner er dog – efter vores mening – langt mere effektiv end alle andre, og derfor har vi naturligvis valgt at komme med en artikel omkring det; nemlig fodbadet. Alle der har prøvet at få et lækkert, varmt fodbad efter en lang dag, ved hvor effektivt det er når det kommer til at få dig til at slappe af. Man kan nærmest mærke pulsen sænke sig, så snart fødderne rammer det varme vand. Og i dag kan man få mange forskellige smarte maskiner, hvor du både kan få massage og pedicure på én gang – for den ultimative afslapnings session. Og det bedste er, at disse maskiner ofte er ganske økonomiske at få fat i – og derudover er de holdbare, og fylder ikke meget når de ikke er i brug. Det betyder at man rent faktisk får brugt dem, frem for at de bare står og fylder i skabet, eller i hjørnet af stuen.

Derudover er der megen forskning der tyder på, at mange af kroppens problemer stammer fra fødderne. Det er blandt andet også derfor zoneterapi har vist sig som værende ekstremt effektivt, til afhjælpning af diverse symptomer og sygdomme. Hvorfor ikke benytte muligheden for at få et bedre helbred, og slappe af samtidig?

Hvad er en fodbad maskine?

fodbad med massageSer man helt overordnet på maskiner til fodmassage, er der to overordnede typer. Der er de ”tørre” maskiner, altså dem hvor der er massagepuder der masserer dine fødder. Disse er typisk indbundne i læder eller kunstlæder, ligesom man kender dem fra eksempelvis massagestole, eller nakkemassage apparater. Hvis man er til noget lidt mere afslappende og ”wellness” orienteret, så kan man også vælge at gå efter fodbad med massage, hvilket er de modeller denne artikel handler om.

Kort fortalt er det en maskine, der sørger for at massere dine ømme og trætte fødder. Nogle af dem opererer via vandtryk, andre med ruller kombineret med vand – kort fortalt er der masser af forskellige muligheder for at få en lækker fodmassage. Man kan også få nogle med et varmelegeme, der kan opvarme vandet og holde det varmt, men er man til en billigere løsning, kan man også sagtens få et særdeles velfungerende massageapparat uden varmelegeme. Her skal man naturligvis sørge for at varme vandet op først, men dette vil typisk også give dig en 15-20 minutters dejlig behagelig varm massage.

De mest avancerede fodbade tilbyder en kombination af vandmassage og traditionelle ruller og/eller vibrationer. Vandmassagen kan sammenlignes med de dyser der eksempelvis er i et spabad, og rullerne og vibrationerne er med til at løsne spændingerne, og give en aldeles afslappende følelse i fødder, krop og sjæl.

Det kan give god mening at sætte sig grundigt ind i hvilken maskine man er på udkig efter. De varierer typisk meget i både pris og funktionalitet, og det er langt fra alle typer maskiner der passer lige godt til éns behov. Hvis du eksempelvis er meget kilden under dine fødder, skal du måske gå efter en maskine med en vibrationsfunktion frem for med kørende ruller og vanddyser, da disse har en tendens til at være lidt mere intense. Derudover er der også stor forskel på hvilke overordnede funktioner de forskellige apparater har. Nogle har prædefinerede massageprogrammer som du kender dem fra massagestole, hvor dine fødder bliver forkælede igennem et fastlagt program. Andre har som førnævnt et varmelegeme, der kan sørge for at holde vandet varmt i længere tid, og så er der naturligvis dem der kan det hele. Mange kan i dag fås med en fjernbetjening, så du rigtig kan læne dig tilbage og nyde det. Der er også mange apparater der har udskiftelige moduler, så du eksempelvis kan få både massageruller, pimpsten til hård hud, børster eller andre ting – i én og samme maskine.

Som udgangspunkt skal du gå ud fra – ligesom med alle andre ting – at jo mere maskinen kan, jo dyrere er den. Når det så er sagt, så kan det ofte betale sig at give lidt ekstra for sin maskine, hvis det er noget man til gengæld bliver rigtig glad for. Ellers kan man risikere at dit lækre massageapparat lider samme skæbne som mange af dine køkkenting – dybt i bunden af skabet.

Hvordan virker fodbad med massage?

Afhængig af hvilken maskine man vælger, kan man få mange forskellige former for massage. Langt de fleste modeller tilbyder luftmassage, hvilket resulterer i mange små bobler der nænsomt masserer dine fødder, og hjælper dig med at slappe af. Nogle har sågar infrarødt lys, der sørger for at få frisket dine fødder op efter en lang arbejdsdag. Derfor kan det give god mening at finde og læse en fodbad test før du beslutter dig for hvilken model du skal investere i.

Rent grundlæggende kan du finde følgende former for massagefunktioner:

Jetmassage

Fodbad med jetmassage er udstyret med små dyser, der sørger for at skyde vand ud med en relativt høj hastighed. Det er godt til at komme af med de dybe spændinger i foden, og dette er helt klart én af de mest intense former for massage du kan komme i nærheden af. Dette kræver som oftest en maskine i de dyrere prislag, da der skal en del mere teknologi til at drive sådan en type massage – herunder skal fodbadet eksempelvis være udstyret med en pumpe.

Luftmassage

Med luftmassage er fodbadet udstyret med en pumpe, der pumper luft igennem små huller i bunden af karret. Det betyder at hundredvis af små, bløde bobler stiger til vandets overflade omkring dine fødder. For mange mennesker resulterer dette i en ekstremt afslappende følelse. Det er en mindre intens form for massage end ruller og jetdyser, men giver et mere wellness fokuseret resultat. Du skal være opmærksom på at du med denne form for massage, skal passe på med at bruge sæbe i vandet, da det vil resultere i at hele gulvet hurtigt bliver fyldt med bobler.

Rullemassage

Her er der tale om en ægte fodbad massage. Med mekaniske ruller i bunden af karret, får du æltet dine fødder grundigt igennem. Ofte er disse ruller placeret så de rammer de vigtige nerver i foden, og kan ved gode massageapparater give en effekt der minder lidt om zoneterapi. Fordelen ved disse funktioner er, at du kan bruge dem selvom der ikke er vand i karret. For nogle gør det hele misæren en smule mere overskuelig, og det kan være at man får brugt apparatet mere.

Vibrationsmassage

Ved vibrationsmassage forstås, at karret er udstyret med en vibrator. Det gør at hele karret ryster, og selvom det ikke er så intensiv en massage som ruller eller jetdyserne, så er det en fantastisk måde at få ”rystet” fødderne godt igennem, så de bliver afslappede og friske. Denne funktion kan ligesom rullemassagen også bruges uden vand i karret, og det er ofte muligt at finde et godt fodbad tilbud på de modeller der er udstyret med vibrationsmassage.

Udover disse – ret grundlæggende – funktioner, er der naturligvis et hav af ekstrafunktioner man kan nyde godt af ved sit massageapparat. Det kan eksempelvis være infrarødt lys, magnetfeltterapi, aromaterapi og meget andet. Derudover er der også mange af fodbadene i dag, der leveres med forskellige indsatser, så man eksempelvis kan få filet sin hårde hud, og på denne måde få sunde og velplejede fødder.

Hvad gør fodbad mod hård hud?

Vi kender det alle. Vi burde egentlig passe bedre på vores fødder, for det er trods alt dem der skal bære os igennem hele livet. Desværre er det langt fra alle sammen, der behandler deres fødder lige godt.

Typisk pakker vi dem ind i varme strømper, lukkede og stramme sko – og endda i flere timer af gangen. Og så er der dem der er særligt ramt af hård hud. Butiksansatte der står op hele dagen, og personer med meget aktive, fysiske jobs er i særdeleshed ramt af dette fænomen. Problemet med hård hud er, at det kan udvikle sig til smertefulde ligtorne, som herefter skal skæres væk. Det er absolut ikke en behagelig oplevelse – hverken at få fjernet, eller at få. Derfor er det vigtigt at man passer ordentligt på sine fødder. Og her kan det være en god idé at forkæle dem med et lækkert, varmt fodbad.

Et fodbad kan virkelig gøre underværker mod hård hud. Ofte er det svært at få bugt med hård hud, fordi fødderne ofte ikke får varme og vand nok under bruseren. Når man har fødderne i blød i et dejligt fodbad, så løsnes huden op, og det bliver lettere at fjerne hård hud. Nogle fodbade har som nævnt endda særlige funktioner og indsatser der gør det for dig!

Men selv uden disse former for indsatser og ekstraudstyr, er der ingen tvivl om at det bliver langt lettere at få fjernet hård hud, hvis fødderne har haft mulighed for at blive blødt godt og grundigt op, i et dejligt varmt fodbad. Herefter bliver det langt lettere at fjerne hård hud på en nænsom måde, frem for med grove filer og skalpeller.

Ikke nok med at dine fødder vil takke dig – så kommer dine fødder også til at tage sig langt bedre ud i de flotte nye sommersandaler, hvis de er velplejede og fri fra hård hud. Hvis du ofte har problemer med hård hud på fødderne, så vil vi anbefale dig at du finder et apparat der giver mulighed for at afhjælpe problemet. Det er typisk de maskiner der har en børste eller en pimpsten indbygget – eller som en ekstra indsats. Med disse værktøjer kan du hurtigt, nænsomt og blidt fjerne hård hud, og sørge for at dine fødder altid er dejligt bløde og velplejede. Så hvis du døjer med hård hud, så er det helt klart noget du skal holde øje med, ved dit kommende fodbad køb.

Hvad koster et elektrisk fodbad

Det er svært at sige hvad et elektrisk fodbad generelt set koster. De kan fås helt ned til et par hundrede kroner, og op i tusind kroners klassen. Det hele handler om hvor meget og hvor lidt det skal kunne. Det er altid en god idé at finde ud af hvilket fodbad der er bedst i test, ved at læse op på nogle forskellige anmeldelser inden dit køb. Ofte finder du en samlet vurdering omkring hver enkelt fodbad, der typisk også holdes op imod prisen på den enkelte model. Som udgangspunkt skal du dog forvente, at jo mere du forventer dit fodbad skal kunne klare, jo dyrere bliver det. Det siger sig selv, at et billigt fodbad til et par hundrede, aldrig vil kunne have samme funktioner og detaljer som et i tusind-kroners klassen.

Dog er det også værd at nævne, at det langt fra er sikkert at alle funktionerne er lige attraktive for dig. Som vi tidligere har skrevet, så vil det være spild af penge, at gå efter et fodbad med jetdyser, hvis du på forhånd ved at du er for kilden til at bruge funktionen. Så er det bedre at du bruger pengene på at købe en mere enkel model i en højere kvalitet – eller simpelthen bare sparer pengene helt.

Typisk er der også en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Men når det kommer til fodbade, betyder prisforskellen ikke specielt meget. Hvis du går efter en enkel model uden for mange avancerede funktioner, så plejer de oftest at være meget holdbare, og kan give dig glæde og fornøjelse i mange år. Derfor behøver det ikke være en dårlig ting at købe et fodbad til et par hundrede – hvis det opfylder dine behov. Som udgangspunkt skal det nok holde – særligt hvis det er en model med begrænset funktionalitet, da det til gengæld betyder at der ikke er så meget der kan gå i stykker.

En ting der dog er værd at undersøge – før du tjekker prisen – er at læse hvilken type massage det enkelte fodbad giver. Der er nemlig stor forskel på hvor behagelig og effektiv massagen er. Derfor bør du altid læse et par fodbad massage test, der kan gøre dig klogere på hver enkelte models effekt i praksis. Det er altid en god idé at læse disse tests inden du køber et produkt, da du ofte ikke kan se og mærke på apparatet i butikken, hvor god en massage det giver. Det kræver ganske simpelt at man tager det i brug – og her kan det være en god idé at læse hvad andre før dig mener om produktet.

Nogle gange kan det naturligvis også være en mulighed at få lov at ”låne” maskinen fra forhandleren. Du skal dog være opmærksom på om du må levere det tilbage, efter det er taget i brug. Ofte er det lettere sagt end gjort – særligt ved ”følsomme” apparater som massageapparater.

Hvordan laver man det bedste fodbad?

Der er lige så mange ”opskrifter” på det perfekte fodbad, som der er mennesker på jorden. Nogle går i den helt eksperimentelle grøft, og blander ting som citrus, avocado-olie og andet i et fodbad, hvor andre er mere tilhængere af forskellige salte, sæber og æteriske olier.

Egentlig er der kun én måde at lave det perfekte fodbad, og det er ved at prøve dig frem, for at finde din favorit. Når det så er sagt, så kan der være forskellige fordele ved forskellige ingredienser. Eksempelvis kan mange badesalte give en eksfolierende effekt, ligesom mange forskellige former for olier kan give afslappende effekter.

Det du skal være opmærksom på, når du bruger et elektrisk fodbad er naturligvis om apparatet kan holde til det. Det er ikke alle apparater der har lige godt af at få olie og sæbe ind i systemet, ligesom salt også nogle gange kan føre til problemer. Her vil du ofte kunne læse dig frem til de rigtige fremgangsmetoder ved at læse manualen, se på producentens hjemmeside, eller spørge dig til råds i butikken.

Det skal du vide om fodbad med massage test

Når du leder efter en retvisende anmeldelse af fodbad med massage, er det altafgørende at du sammenligner på et fair grundlag. Det betyder eksempelvis at du ikke sammenligner to modeller fra vidt forskellige prisgrupper – da det er klart at den dyrere model, typisk vil have flere og mere avancerede funktioner. Derudover er det også vigtigt – ikke mindst for din egen skyld – at du sørger for at sammenligne ud fra dit behov. På denne måde får du lettere ved at vægte de forskellige apparaters fordele og ulemper, og det kan i sidste ende spare dig for nogle dyre fejlkøb, ved at du ikke bruger penge på en maskine der ikke lever op til dine krav – og selvfølgelig kan det også forhindre at du betaler for meget for et apparat som du ikke har brug for.

Typisk vil langt de fleste tests give dig et grundigt billede af hver models funktioner, men du skal være opmærksom på om apparatet rent faktisk er blevet testet – altså om det har været taget i brug. Det er ikke alle sider der tilbyder denne type tests. Mange tests bliver i dag blot lavet ud fra de forskellige specifikationer og priser på produktet, og derfor kan det være svært at finde ud af om apparatet egentlig også er så godt i virkeligheden, som det lader til i testen.

Sådan får du en lækker fodbad massage

fodbad mod hård hud

Første skridt til en lækker massage, er naturligvis at have et apparat der passer til dit behov.

Når det er i hus, så kan du med fordel forsøge at gøre det til en oplevelse. Naturligvis er det helt i orden at sætte apparatet foran sofaen, og slappe af med en god film. Men hvis du gerne vil have hele wellness oplevelsen med, så kan du også gøre lidt ekstra ud af det. Lidt dæmpet belysning, roligt musik og levende lys, vil med garanti få dig til at slappe mere af, og i sidste ende nyde dit fodbad til fulde.

Nogle apparater har også en indbygget aromaterapi funktion, der får dig til at slappe yderligere af. Her er der virkelig tale om afslapning i aller højeste klasse. Og det bedste af det hele er, at det ikke behøver tage lang tid. Du fylder simpelthen bare vand i apparatet, og læner dig tilbage og slapper af. Der findes kort sagt ingen bedre, hurtigere og nemmere måde at slappe af efter en lang arbejdsdag. Og så sørger du endda for at forkæle og pleje dine trætte og ømme føder samtidig.

Hvordan du vælger at tage dit fodbad, er naturligvis helt op til dig. Men du skal huske at gøre det i dit eget tempo – og nej, du behøver ikke bruge alle apparatets funktioner – HVER gang.

Faktisk så er det ofte ikke nogen god idé at køre alle funktionerne igennem, lige netop fordi de er så forskellige.

Hvis du har ømme fødder, så kan det være en idé at bruge rullemassagen, men det er ikke altid det er lige påkrævet. Hvis du eksempelvis gerne bare vil slappe af, så kan det være lige så rart med de almindelige bobler – eller måske helt uden nogen form for massage, men simpelthen bare med et dejligt, simpelt varmt fodbad.

Du kan med fordel dryppe et par dråber babyolie i vandet (hvis maskinen kan holde til det, naturligvis), for på den måde at få blødgjort din hud. Det giver en lækker fornemmelse når du hiver fødderne op af vandet igen.